Pamlsky

linka

zpět

linka

Pamlsky pamlsky a zase pamlsky....co těm našim chlupáčům dát, aby jim to chutnalo, neuškodili jsme jim a bylo to při ruce?

Tento recept mám od Jany Ježků, která si jej přivezla z návštěvy Walesu, kde jsou velmi oblíbené při výcviku s klikrem i na výstavách ...psům chutnají, snadno je polykají a neušpiní se od nich, trošku jsem ho upravila, tak jak ňamky chutnají našim psům - u pamlsků je důležité, aby jej pes okamžitě spolkl, nemusel ho kousat... v případě, že se musí soustředit na žvýkání, přestane myslet na cvičení....

Co je potřeba:

1/2 kg kuřecích jater
1 větší vejce, nebo dvě malé
1 čajová lžička sušeného česneku, nebo tři stroužky česneku kupovaného, nebo dva pokud pěstujete ještě ten dobrý český :-) ( troška majoránky)
(pozor - zkontrolujte údaje o složení na sáčku s kořením - někdy výrobci přidávají oxid siřičitý, který může způsobit alergii)
1 hrníček polohrubé mouky nebo špaldové mouky a 1 hrníček ovesných vloček)

Příprava:


Troubu předehřejte na 180°C. V kuchyňském robotu rozmixujte játra smíchaná s vajíčkem a česnekem. Poté postupně přidávejte mouku. Těsto musí být husté, ale tekuté, aby se dalo nalít na vymazaný plech. Pečte asi 30 minut. Nechte trochu vychladnout a nakrájejte na kostičky velikosti zhruba 0,5 x 1 cm (tlouštka by měla být cca 0,5 cm). Po úplném vychladnutí rozdělte do uzavíratelných sáčků na mražení (toto množství vyjde zhruba na 8 sáčků po dvou hrstech). Sáčky, které nejsou určené k okamžité spotřebě uchovávejte v mrazáku. Nespotřebované pamlsky dejte do ledničky a můžete je použít později, v ledničce vydrží asi týden.

linka

zpět

linka
poslední aktualizace: 12.11.2014
© Breneva